Wijken van Tokio

Ga je binnenkort Tokio bezoeken en wil je graag weten welke wijken je nu echt gezien moet hebben of in welke wijk je het best kunt overnachten om snel overal binnen deze immense stad te zijn? In dit artikel heb ik een korte beschrijving van 9 wijken binnen Tokio waarvan ik denk dat ze de moeite waard zijn. Van het oude tranquille  Japan in Asakusa naar de felle lichten in Shibuya. 

Shibuya Crossing

Shibuya Crossing

Shibuya

De wijk Shibuya, bekend van ’s werelds drukste zebrapad, is met haar vele winkels, restaurants en entertainment een ‘must visit’ in Tokio. Deze wijk wiens verlichting hoofdzakelijk bestaat door de vele reclameborden is precies wat ik van de Japanse hoofdstad had verwacht. 


Shinjuku

Shinjuku is de grootste wijk binnen Tokio. Vanuit Shinjuku station is het makkelijk om je snel te verplaatsen naar andere wijken.


Yoyogi 

Om vanuit Shibuya naar Shinjuku te gaan raad ik je aan om een wandeling te maken door Yogogi park, die vernoemd is naar de wijk waarin hij ligt. In dit park komen locals tezamen en wordt er regelmatig opgetreden. Zo belande ik bij een Japanse meidenband wiens publiek bestond uit een groep 30-jarige mannen die elk danspasje vol enthousiasme meededen.

Ueno

Een andere wijk bekend om zijn gelijknamige park is Ueno. Veel Japanners zien Ueno als ‘onvoorspoedig’ omdat het zich bevindt bij de demonpoort van het keizerlijk paleis. Echter is het een levendige wijk met veel tempels en attracties waaronder de Ueno Zoo.


Sensoji tempel

Sensoji tempel

Asakusa

Asakusa staat bekend als het oude gedeelte van de stad. Het is een perfecte plek voor een overnachting in een traditionele Ryokan of voor een tempelbezoek. De Sensoji in Asakusa is de oudste en meest bezochte tempel in Tokio. Hij staat bekend om het brengen van goed geluk.


Ginza 

Chanel, Dior en Celine. De wijk Ginza is gevuld met honderden luxe winkelketens. De wijk is één van de duurste winkeldistrict van de wereld. De meeste winkels en restaurants in de wijk Ginza zijn dagelijks open. Heerlijk om een middag door te brengen

Akihabara

Als je van plan bent om een maidcafe te bezoeken in Tokio dan zit je in de wijk Akihabara goed. Je inner nerd heeft in dit gedeelte van de stad de tijd van zijn leven. Akihabara heeft meer manga, anime en arcades dan je kunt tellen.

Rainbowbridge

Rainbowbridge


Odaiba

Odaiba is een kunstmatig eiland in Tokyo Bay. Het is de perfecte plek om van een kleine afstand de skyline van Tokio te bewonderen. De brug die Odaiba verbind met Tokio heet Rainbowbridge en in de avond licht deze prachtig op. Naast het prachtige uitzicht staat Odaiba ook bekend om zijn entertainment, zo vindt je het bekende Japanse amusementspark Joypolis hier. De beste manier om Odaiba te bereiken vind ik persoonlijk de Yurikamome monorail. Dankzij het automatische operatie systeem van deze monorail kun jij zelf op de bestuurdersstoel zitten en heb je een prachtig uitzicht.

Harajuku

Bekend als dé modewijk van Tokio. Met naast een straat vol designer kleding (Omotesando) ook straatjes als Takeshita-dori waar je je ogen uitkijkt naar de meest extravagante kleding.