Reizen van 2018

Het jaar 2018 is gisteren tot zijn einde gelopen en we hebben met veel bubbels en oliebollen het nieuwe jaar mogen inluiden. Altijd een mooi moment om terug te blikken op het vorige jaar en de prachtige momenten die deze met zich mee bracht. Zo was 2018 het jaar waarin ik een aantal prachtige reizen heb mogen maken. Masai Mara

Mei | Kenia

In de maand mei namen we het vliegtuig naar Naïrobi waar we een aantal dagen hebben doorgebracht voor we verder reisden naar Naivasha een prachtig natuurgebied waar we een fietssafari hebben gedaan, hebben gehiked door Hells Gate en op 100 meter afstand van een giraffe hebben gestaan op Cresant Island. Ook de safari in de Massai Mara was een fantastische ervaring. Vanuit het Ashnil Mara Camp hebben we drie dagen lang in een prachtige jeep het park mogen verkennen.

Kopenhagen

Juli | Kopenhagen 

In de zomer heb ik samen met mijn moeder al fietsend de Deense hoofdstad verkent. Vanuit het Marriott waren we super snel in de binnenstad, waar we torens hebben beklimt, winkel in en winkel uit zijn gegaan op de Strøget en waar we ons hebben volgepropt met heerlijke Deense gebakjes. Reuzen

Augustus | Leeuwarden

2018 was ook het jaar dat de Friese stad Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa was. Ik bezocht de binnenstad de dagen dat de wereldberoemde productie van Royal de Luxe door de stad liep. De prachtige reuzen die voornamelijk worden bestuurd door mannen en vrouwen die met touwen in hun handen van de kunstwerken springen hebben drie dagen lang jong en oud vermaakt. sensoji tempel

September | Japan

Ook was dit het jaar dat ik mijn aller eerste soloreis maakte. Met een een carry-on in mijn hand en een Eastpack op mijn rug ben ik voor 2 weken richting het land van de reisende zon gegaan. Doormiddel van een JR Pass heb ik in deze periode een aantal fantastische Japanse steden bezocht. Ik heb goed geluk gekregen in de Sensoji tempel in Tokio, overnacht in een traditionele Ryokan in Kyoto en de effecten van een aardbeving mogen zien in Kobe. Daarnaast heb ik mijn buik vol gegeten in sushi en fluffy pannekoeken. Ik ben zo blij dat ik eindelijk deze stap heb durven zetten, het is een reis die ik nooit meer zal vergeten. Maastricht

December | Maastricht

Al jaren roep ik dat ik graag Maastricht wil bezoeken, dus toen mijn moeder vroeg of ik aan het einde van het jaar weer een weekend met haar weg wilde hoefde ik niet lang na te denken over de bestemming. Maastricht heeft ons positief verrast en ik weet zeker dat ik het niet weer zo lang laat duren voor ik deze stad nogmaals bezoek.En nu 2019 is aangebroken mag ik me alvast weer gaan verheugen op de reizen die in het verschiet liggen. Zo ga ik over een paar weken mijn verjaardag vieren in het Portugese Lissabon en hoop ik nog een keer naar Londen te gaan voor de Brexit rond is. In de zomer ga ik hoogstwaarschijnlijk een roadtrip maken langs de Almalfi kust in zonnig Italië. Ook wil ik meer steden binnen Nederland gaan bezoeken, Delft of Rotterdam staan nu al een tijdje op mijn verlanglijstje dus wie weet...Op welke prachtige reizen kijk jij terug? En wat zijn de reisplannen voor komend jaar? Inspireer mij in de opmerkingen hier onder!